Sobasalade met pindakaas en koriander

Sobasalade met pindakaas en koriander

Deze sobasalade met pindakaas en koriander sober? Integendeel! De smaken vliegen door je mond en we kunnen verklappen: die smaken zijn een feestje. Een vrij simpel recept uit Japan waar je hart vaker naar zal hunkeren. En heb je de kans om naar Japan te vliegen? Doen! Proef daar van een sobasalade, en mix en match hem naar eigen smaak met dit sobanoedels-recept.

Bereiding

1. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom.

2. Schil de aardpeer en snijd hem in plakjes van 3 mm dik. Snijd de rode ui in dunne ringen en de champignons in heel dunne plakjes. Schraap met een lepeltje de zaadlijsten uit de komkommer en snijd het vruchtvlees in dunne staafjes (julienne).

3. Kook de sobanoedels volgens de aanwijzingen op het pak. Stort ze in een vergiet en spoel het zetmeel er onder stromend water af, omdat het anders een plaklaagje op de noedels vormt. Druk met de hand voorzichtig het laatste water uit de noedels.

4. Verdeel de noedels, garnituur en saus over vier kommen (houd wat champignons, rucola en koriander apart voor de garnering). Hussel de saus door de noedels en bestrooi met wat gehakte noten, chilipoeder, champignons, rucola en koriander. Sprenkel er tot slot wat olijfolie over.

Voor 4 personen
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 5-10 min

  • 280 g gedroogde sobanoedels

Saus

  • 6 el 100% pindakaas (of tahin, of een andere notenpasta)
  • 4 tl ongeraffineerde suiker (zoals palmsuiker of kokosbloesemsuiker)
  • 6 el sojasaus
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • sap van ½ biologische citroen

Garnituur

  • 180 g aardpeer
  • ½ rode ui
  • 100 g champignons
  • ½ komkommer
  • een handvol rucola (optioneel)
  • een handvol koriander

Garnering

  • 20 g gemengde walnoten en hazelnoten, gehakt
  • 1 snufje chilipoeder
  • extra vergine olijfolie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek