Als je vis en garnalen uit de diepvries gebruikt, laat die dan eerst helemaal ontdooien.
1 Verhit de olie in een grote pan. Voeg de uisnippers, wortel en knoflook toe en bak al roerend 5 minuten op laag tot middelhoog vuur.
2 Roer de blokjes venkel en tomaat erdoor, voeg de wijn en bouillon toe en breng aan de kook. Laat 20–25 minuten zachtjes koken, onder af en toe roeren.
3 Voeg de vis en garnalen toe. Breng de soep weer aan de kook en laat 5–6 minuten zachtjes borrelen, tot de visblokjes gaar en de garnalen roze zijn. Schep de bouillabaisse in kommen, bestrooi flink met peterselie en serveer.
PER PORTIE 299 KCAL, 5,4 G VET (0,7 G VERZADIGD), 43,8 G EIWIT, 10,7 G KOOLHYDRATEN, 8,9 G SUIKERS
4 PERSONEN
• 1 el olijfolie
• 1 ui, gepeld, grof gesnipperd
• 1 wortel, in blokjes
• 2 tenen knoflook, geperst
• 1 venkelknol, groen eraf, in blokjes van 1,5 cm
• blik tomaatblokjes (à 100 g)
• 200 ml witte wijn
• 600 ml hete vis- of groentebouillon
• 4 dikke moten kabeljauwfilet, in blokjes
• 400 g rauwe garnalen, gepeld, staarten intact
• 4 el bladpeterselie, gehakt