Smoked Goat

Smoked Goat

MISE AND PLACE

Bereiding


Geitenkaas: Verkruimel de geitenkaas in een diepe bak. Maak met aluminiumfolie een klein bakje, vul dat met kersenrookhoutsnippers en zet dit in de bak met geitenkaas. Steek met een gasbrander de rookhoutsnippers aan, laat kort ontbranden en blaas uit zodat de snippers gaan smeulen en er rook ontstaat. Dek vervolgens de bak zo snel mogelijk af met aluminiumfolie, zodat er geen rook kan ontsnappen en de geitenkaas de rook kan opnemen.Laat circa 5 minuten staan. Herhaal dit zes keer. Roer de geitenkaas iedere keer om, zodat de kaas aan alle kanten de rooksmaak kan opnemen.
 
Gerookte-tomatenjam: Bereid een BBQ met kersenrookhoutsnippers voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 110 °C is bereikt. Rook de tomaten circa 20-30 minuten tot ze zacht geworden zijn en een goed rookaroma hebben. Week de gelatine ondertussen in het lauwwarme water. Doe de tomaten met de fijngehakte knoflook en champagneazijn in een blender en pureer samen met de geweekte gelatine. Laat de suiker in een pan karamelliseren tot hij goudbruin is en blus af met het tomatenmengsel. Roer alles goed door elkaar, laat 5 minuten sudderen en laat de tomatenjam in de koeling opstijven.
Sinaasappel-peterseliedressing: Meng de yoghurtdressing met de fijngehakte peterselie en het sinaasappelsap en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
 
AFMAKEN
Leg de sneetjes getoast brood op vier borden. Verdeel de gerookte geitenkaas over het brood en bestrooi licht met grof zeezout en versgemalen zwarte peper. Spuit met een spuitzak dopjes tomatenjam op het bord en druppel de sinaasappel-peterseliedressing eromheen. Garneer met sinaasappelpartjes en blaadjes shiso purple.
 

Voor 4 personen, voorbereiding 2 uur, bereiding 5 minuten

  • 240 g zachte geitenkaas


 

GEROOKTE-TOMATENJAM

  • 250 g tomaten, gehalveerd, zaadlijsten verwijderd
  • 2 g gelatinepoeder
  • 10 ml lauwwarm water
  • ½ teen knoflook, zeer fijn gehakt
  • 10 ml champagneazijn
  • 20 g suiker


 

SINAASAPPEL-PETERSELIEDRESSING:

  • 100 g yoghurtdressing (ready made)
  • 15 g bladpeterselie, fijngehakt
  • 25 ml sinaasappelsap
  • zout en versgemalen zwarte peper


 

AFMAKEN/GARNERING:

  • 4 sneden witbrood, getoast
  • grof zeezout en versgemalen zwarte peper 1 sinaasappel, in partjes, zonder vlies takjes shiso purple cress


 

Benodigdheden:

  • 1 handje kersenrookhoutsnippers gasbrander
  • BBQ voor indirect grillen
  • blender
  • spuitzak




 





 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine