Dit visgerecht is lekker licht en snel klaar. Ideaal voor op een doordeweekse dag! Serveer met een simpele groene salade en wat knapperig stokbrood.
1 Verhit voor de saus de helft van de olie en bak daarin de ui zacht. Doe de paprika erbij, bak 2 minuten mee, voeg tomaat, olijven, tomatenpasta, zout en peper toe. Dek af en laat 10 minuten zacht koken. Doe de bonen en dille erbij, laat nog 1 minuut koken en zet opzij.
2 Verhit de rest van de olie in een pan. Bak de vis met het vel omlaag. Draai hem om als het vel goudbruin is en bak de vis in 4 minuten gaar. Leg hem op borden en schep de saus erover.
3 Sprenkel wat olie in de pan, bak de pankovlokken bruin, voeg wat zout en peper toe en strooi over de borden.
4 personen
• 4 el olijfolie en wat extra
• 1 fijngesneden ui
• 2 zoete rode puntpaprika’s, zaad verwijderd, fijn gesneden
• 1 blik tomaatblokjes (400 g)
• 1 el zongedroogde-tomatenpasta
• 100 g olijven zonder pit
• 280 g boterbonen (limabonen) in tomatensaus uit blik (zie tip)
• hand je fijngesneden dille
• 4 tongscharren (gefileerd)
• 100 g panko-vlokken