Sinaasappel-chocolade rawnola

Sinaasappel-chocolade rawnola

Sinaasappel en chocolade is wat ons betreft de beste zoete winterse combinatie. We zijn dus heel gauw de keuken ingedoken om een simpel, gezond en lekker ontbijtje te maken. En met succes! Want oh, wat is deze simpele sinaasappel-chocolade rawnola ver-ru-kke-lijk! Wij weten waar wij (en hopelijk jullie ook) deze week van gaan genieten met het ontbijt.

Bereiding

1. Doe de havermout, de zonnebloempitten en de pompoenpitten in de keukenmachine of blender. Puls 5-7 keer tot het kruimelig wordt.

2. Voeg de helft van de dadels en siroop toe en mix 30 seconden.

3. Was de sinaasappel en rasp de schil er vanaf. Voeg dit samen met de andere helft van de dadels, het siroop en de kokosrasp toe aan het mengsel in de keukenmachine en mix nog eens 30 seconden.

4. Schep, om het ontbijtje af te maken, de yoghurt in een kommetje. Verdeel 4 eetlepels rawnola erover en serveer met je lievelingsfruit naar keuze.

5. Schep de overige rawnola in een glazen pot en bewaar tot 5 dagen in de koelkast.

Dit is een recept van Sanne van Rooij van Living the Green Life. Meer recepten of inspiratie van LTGL? Klik hier!

Voor 4 personen. Bereidingstijd 10 minuten

Rawnola

  • 100 g (glutenvrije) havermout
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g pompoenpitten
  • 10 stuks medjoul dadels
  • 1 el siroop (agave-, ahorn-, rijst-, dadelsiroop)
  • 1 sinaasappel
  • 2 el kokosrasp
  • 25 g cacaopoeder


Ontbijtje (per persoon)

  • 200 ml plantaardige yoghurt
  • 1 handjevol fruit naar keuze (bijv. banaan, blauwe best of kaki)


Tools: blender of keukenmachine


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine