Siciliaanse pizzabroodjes

Siciliaanse pizzabroodjes

Heb je altijd al zo’n luchtige, lichte pizzabodem willen maken, zoals de Sicilianen dat doen? Dan is dit je kans! Met deze beschuitbollen creëer je in no time een snelle, eenvoudige, Siciliaanse basis waar je alleen nog maar je favoriete toppings aan toe hoeft te voegen. Ik houd persoonlijk van de eenvoud van zacht gebakken aubergines en rode ui, maar je kunt ook helemaal los gaan met rozijnen, pijnboompitten, rucola en citroensap – voor een heel speciale smaakbeleving.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

2. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur, voeg de aubergineplakken toe en bak ze 4-5 minuten, tot ze zacht zijn. Voeg dan de uienringen toe en bak alles nog 2-3 minuten.

3. Leg ondertussen de gehalveerde broodjes op een bakplaat en bestrijk ze met de tomatenpuree, circa 1/2 theelepel per broodje. Bak ze 8-10 minuten in de oven, tot de randjes goudbruin en knapperig zijn.

4. Haal de broodjes uit de oven en beleg ze met de aubergineplakken en uienringen. Strooi er tot slot wat basilicumblaadjes over en breng ze op smaak met een flinke snuf zeezout en zwarte peper.

Tip: In sommige (biologische) supermarkten vind je tubes tomatenpuree met kruiden. De toevoeging van kruiden geeft extra smaak – en is wel zo makkelijk voor jou. Als je alleen maar blikjes pure tomatenpuree kunt vinden, voeg dan een snufje gedroogde oregano toe.

Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met recepten uit 5 ingrediënten vegan. Deze kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

Voor 4 personen.

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 kleine aubergine,  in dunne plakken
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 4 beschuitbollen (kleine ronde platte (ontbijt)broodjes), gehalveerd
  • 4 el gekruide tomatenpuree
  • handje basilicumblaadjes
  • flinke snuf zeezout en zwarte peper

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek