Wauw, dit gerecht met bloemkool en saffraan is echt heel erg lekker! Proef het echte Sicilie op je bord in dit Italiaanse pastagerecht vol pijnboompitten, pecorino en anjovis. Buon appetito!
1. Week de saffraandraadjes in 4 el kokend water.
2. Verhit 3 el van de olie op laag vuur, bak hierin 12 min. de uisnippers en ansjovis. Zet apart.
3. Blancheer de bloemkoolroosjes 5 min. in kokend water.
4. Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de droge bloemkoolroosjes in 2 min. goudgeel. Roer de krenten erdoor, met de saffraan en het weekvocht, leg het deksel op de pan en verhit nog 3 min.
5. Kook de penne, laat uitlekken en voeg toe aan de rest.
6. Roer de peterselie en pijnboompitten erdoor en bestrooi het gerecht met de pecorino.
4 PERSONEN
• wat draadjes saffraan
• 5 el olijfolie
• 2 uien, gesnipperd
• 2 ansjovisfilets, gesneden
• 1 bloemkool, in kleine roosjes
• 2 el krenten
• 400 g penne
• handvol peterselie, gehakt
• 4 el pijnboompitten, geroosterd
• geraspte pecorino, voor erbij