Shakshuka

Shakshuka

Ellen: “Kel vindt dat hij meer eiwitten nodig heeft, omdat hij, ik citeer: ‘zo droog als de Sahara wil worden’. De gedachte dat eiwitten alleen uit vlees te halen zijn, is natuurlijk nogal achterhaald. In peulvruchten zitten enorm veel eiwitten en andere goede voedingsstoffen.
Kelvin: Ik houd mijn shakshuka vaak redelijk basic qua ingrediënten, maar het liefst wel met wat bite én pit met chilipoeder. Ellen gelooft helaas niet dat ik op een dag echt zo droog als de Sahara zal zijn.”

Bereiding

Voor hem en haar

1. Bak in een droge koekenpan het karwijzaad 1 minuut. Doe in een vijzel samen met wat peper en zout en wrijf fijn.

2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan en fruit de ui en knoflook in 3-5 minuten. Verdeel het ui-knoflookmengsel over de 2 koekenpannen.

Voor hem

4. Voeg de paprika toe aan het ui-knoflookmengsel van hem en bak 4 minuten mee op laag vuur.

5. Voeg de tomatenblokjes, spinazie (eventueel in delen) en bonen toe en breng op smaak met de helft van het karwijzaadmengsel. Bak dit alles tot de spinazie is geslonken.

Voor haar

6. Scheur de spinazie in stukjes en doe ze samen met de courgettespaghetti, sugarsnaps, doperwten en kappertjes in het eenpersoonspannetje met het ui-knoflookmengsel. Meng dit alles met de helft van het karwijzaadmengsel. Bak dit alles tot de spinazie is geslonken.

Voor hem en haar

7. Maak in ieder pannetje 2 kuiltjes en breek voorzichtig de eieren erboven. Leg het deksel op de pannetjes en laat de eieren stollen.

8. Verkruimel de feta kaas erover en garneer met wat peterselieblaadjes. Serveer samen met de sneetjes geroosterd brood.

Voor hem en haar

  • 1 tl karwijzaad
  • versgemalen peper
  • zout
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui, gepeld, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 eieren
  • 50 g feta
  • 2-3 sneetjes boerenbrood, geroosterd
  • blaadjes van 2 takjes platte peterselie, om te garneren

Voor haar

  • 100 g spinazie
  • 100 g courgettespaghetti
  • 50 g sugarsnaps, vers of uit de diepvries (ontdooid)
  • 50 g doperwten, vers of uit de diepvries (ontdooid)
  • 1 tl kappertjes

Voor hem

  • 2 snackpaprika’s, zaadjes en zaadlijsten verwijderd, in ringetjes
  • 175 g tomatenblokjes
  • 100 g spinazie
  • 50 g borlottibonen, geweekt of uit blik
  • 50 g kidneybonen, geweekt of uit blik

Tools

  • vijzel
  • knoflookpers
  • 2 kleine koekenpannen met deksel (Ø20 cm)

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine