Dit bijgerecht is een hoofdbestanddeel van vrijwel elke Koreaanse maaltijd en wordt ook in veel andere gerechten gebruikt. De taugé moet lekker crunchy blijven, dus blancheer hem niet te lang.
Breng een grote pan water aan de kook. Blancheer de taugé 30 seconden, laat hem uitlekken en knijp het teveel aan water eruit. Meng de overige ingrediënten in een middelgrote kom, voeg de geblancheerde taugé toe en hussel alles goed door elkaar.
Serveer de taugé meteen of bewaar hem maximaal 1 week in een luchtdicht afsluitbare bak in de koelkast.
–
Dit recept komt uit het boek ‘Basisboek Korea’ van Caroline Hwang (€ 29,99, Becht).
VOOR 4 PERSONEN ALS BIJGERECHT
VOORBEREIDING: 5 MINUTEN
BEREIDING: 5 MINUTEN
VERS
500 g taugé
1 bosuitje, fijngehakt
1½ theelepel geperste knoflook
VOORRAADKAST
1-2 theelepels geroosterd sesamzaad
2 eetlepels geroosterde sesamolie
1 theelepel sojasaus
1 eetlepel plantaardige olie