Dit is een snelle en simpele banchan, die ook kan worden gebruikt om bibimbap en gimbap te maken.
Breng een grote pan water aan de kook. Blancheer de spinazie 30 seconden, laat de blaadjes uitlekken en knijp het teveel aan water eruit.
Meng de overige ingrediënten in een middelgrote kom, voeg de geblancheerde spinazie toe en hussel alles door elkaar. Serveer de spinazie meteen of bewaar hem maximaal 1 week in een luchtdicht afsluitbare bak in de koelkast.
–
Dit recept komt uit het boek ‘Basisboek Korea‘ van Caroline Hwang (€ 29,99, Becht).
VOOR 4 PERSONEN ALS BIJGERECHT
VOORBEREIDING: 5 MINUTEN
BEREIDING: 5 MINUTEN
VERS
500 g spinazie
1 bosuitje, fijngehakt
1½ theelepel geperste knoflook
VOORRAADKAST
1-2 theelepels geroosterd sesamzaad
2 eetlepels geroosterde sesamolie
2 theelepels sojasaus