Ik ben dol op scrambled tofu. Deze variant is heel makkelijk te maken, staat lekker snel op tafel en is vol van smaak. Kortom, een perfect warm ontbijt waar je het hele jaar door van kunt genieten. Ik geef er graag plakken avocado bij voor extra voedingswaarde.
1. Verhit een wok op hoog vuur tot hij begint te roken en schenk de koolzaadolie erin. Voeg zodra de olie heet is de gember toe en roerbak een paar seconden. Voeg dan de tofublokjes toe en roerbak ze 1 minuut.
2. Breng het geheel op smaak met de donkere sojasaus en ‘prak’ de tofublokjes met een lepel grof. Voeg de shiitakes in hun geheel toe en hussel alles 20 seconden door elkaar.
3. Voeg dan de tamari of lichte sojasaus, geroosterde sesamolie, het citroensap en de zwarte peper toe. Roer door en bestrooi alles met de fijngehakte bieslook.
4. Verdeel de babyspinazieblaadjes over twee borden en schep de scrambled tofu erop. Strooi er tot slot nog wat shichimi togarashi over, garneer met de avocadoplakken en serveer meteen.
Voor 2 personen | 10 minuten
Voor het serveren
kcal: 326; khd: 6,3 g; eiwitten: 13,8 g; vet: 27,0 g