1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Breng in een grote pan water met wat zout aan de kook.Snijd de kolen in reepjes en was ze. Blancheer 5 minuten in kokend water, laat uitlekken en spoel af onder koud water.
2 Zet de pan weer op het vuur met de kool en de room. Voeg zout en peper toe, breng aan de kook, neem de pan van het vuur. Wrijf een ovenschaal in met knoflook en doe de hete kool en room er in.
3 Meng tijm, parmezaan en het broodkruim, voeg zout en peper toe. Verdeel over de kool, besprenkel met olijfolie. Bak in 20–25 minuten goudbruin.
Per portie 326 kcal, 31,4 g vet (17,8 g verzadigd), 4,6 g eiwit, 6,1 g koolhydraten, 2,8 g suikers
Fotografie: David Loftus
Recept: Andy Harris
voor 8–10 personen
• 2 stuks savooiekool
• 250 ml volle room
• 250 ml kookroom
• 1 teen knoflook, gehalveerd
• de blaadjes van ½ bosje tijm
• handjevol parmezaan
• handjevol broodkruim
• olijfolie