Deze Salsa di Funghi Porchini is een heerlijk romige saus van eekhoorntjesbrood. Lekker in combinatie met een bord spaghetti.
1. Verhit de olijfolie in een sauspan. Bak de sjalot en knoflook tot de sjalot glazig is. Voeg daarna de peperoncino toe.
2. Voeg de paddenstoelen toe en bak, op hoog vuur, goudbruin.
3. Blus af met de witte wijn en de kippenbouillon. Breng tegen de kook aan en laat tot ¼ inkoken.
4. Voeg de room toe, breng de saus tegen de kook aan en kook in tot een dikke saus.
5. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Lekker bij: vlees, gevogelte, orgaanvlees, pasta. Bewaaradvies: 2 dagen in de koeling.
Voor 6 personen
Tip: Eekhoorntjesbrood is seizoensgebonden (vroege zomer/late herfst). Daarom kun je ook 300 g koningsoesterzwam nemen aangevuld met wat gedroogd en gekweekt eekhoorntjesbrood.