Je vis marineren was nog nooit zo makkelijk en lekker! Serveer met rijst en geroerbakte groente.
1 Pureer 75 g ongezouten geroosterde pinda’s met 1 teen knoflook, ½ rode chilipeper zonder zaadjes, 1 el bruine basterdsuiker, 1 el vissaus, 2–3 el kokosmelk, 1 tl sojasaus, sap van 1 limoen en een scheutje water.
2 Proef en pas de saus naar smaak aan. Snijd de vis in blokjes en marineer ze minstens 30 minuten; rijg ze aan prikkers en gril ze in 4-6 minuten per kant gaar.
– 250 gram witvis of grote garnalen
– 75 g ongezouten geroosterde pinda’s
– 1 teen knoflook
– ½ rode chilipeper zonder zaadjes
– 1 el bruine basterdsuiker
– 1 el vissaus
– 2–3 el kokosmelk
– 1 tl sojasaus
– sap van 1 limoen
– een scheutje water