Sardinetartaar met tomaten- carpaccio

Sardinetartaar met tomaten- carpaccio

Vis uit blik biedt verrassend veel mogelijkheden in de keuken. Samen met Jaap van Rijn zag Bart van Olphen de opdracht om heerlijke gerechten samen te stellen met (duurzame) blikvis als een uitdaging. Het resultaat mag er zijn. Sardines uit blik en tomaten in huis? Maak dan dit makkelijke en heerlijke voorgerecht.

Bereiding



• Prak met een vork de sardines fijn en meng deze met de kappertjes, zongedroogde tomaten, olijven en wat fijngesneden blaadjes basilicum tot een tartaar.
• Schik de sardinetartaar met een ring in het midden van een groot bord.
• Leg de tomatenplakjes rondom de tartaar.
• Verdeel de geitenkaas en wat basilicum over de tomaten.
• Schenk wat olijfolie over de tomaten.
• Breng het gerecht verder op smaak met witte peper en zeezout.

– 

Dit recept komt uit ‘Vis uit blik’ van Bart van Olphen (€ 10,00, Kosmos Uitgevers). 

Voorgerecht

voor 4 personen

 

  • 2 blikjes sardines in olijfolie van
  • 120 g, uitgelekt
  • 2 el zoute kappertjes, fijngehakt en in water ontzout
  • 3 el zongedroogde tomaten, fijngehakt
  • 3 el zwarte olijven zonder pit, fijngehakt
  • 1 bos basilicum
  • 2 rode trostomaten, in plakjes gesneden
  • 2 oranje tomaten, in plakjes gesneden
  • 2 gele tomaten, in plakjes gesneden
  • 2 groene tomaten, in plakjes gesneden
  • 50 g zachte geitenkaas
  • olijfolie van goede kwaliteit
  • witte peper uit de molen
  • zeezout


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek