Samtimbocca is de Italiaanse naam voor schnitzel met een vulling. In dit recept vullen we de schnitzel met prosciutto en verse salie en serveren we hem met pasta, polenta of gebakken aardappelen.
1 Leg de schnitzels op een snijplank met een beetje ruimte ertussen. Bedek ze met vershoudfolie en sla ze met je vuisten of een deegroller plat tot ze circa 5 mm dik zijn; verwijder dan de folie. Wrijf beide kanten van de schnitzels in met wat zwarte peper (geen zout, want de prosciutto is al zoutig). Leg 2 salieblaadjes op elke schnitzel en leg er 2 plakjes prosciutto op om het vlees te bedekken. Vouw de rand om de zijkant.
2 Verhit een koekenpan met 1 eetlepel boter en een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin 2 schnitzels 2 minuten per kant of tot ze goudbruin zijn. Leg ze op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak de andere 2 schnitzels, leg ze ook onder de aluminiumfolie en zet ze zolang weg.
3 Zet de pan weer op het vuur, voeg de rest van boter en de marsala toe en laat het mengsel pruttelen tot je een glanzende saus hebt. Serveer de saltimbocca met pasta,
polenta of gebakken aardappelen. Geef er partjes citroen bij om uit te knijpen.
Per portie 370 kcal, 20,4 g vet (8,5 g verzadigd), 42,3 g eiwit, 0,4 g koolhydraten, 0,3 g suiker
4 personen
• 4 kalfsschnitzels à 150 g
• 8 salieblaadjes
• 8 plakjes prosciutto
• 2 el boter
• olijfolie
• flinke scheut marsala
• polenta, pasta of aardappelen en partjes citroen, voor erbij