Salade van wilde rijst & linzen

Salade van wilde rijst & linzen

Bereiding

De combinatie van linzen, rozijnen en wilde rijst smaakt geweldig in deze salade. Zo gepiept en ideaal als je voor een grotere groep kookt. 

1. Maak een dressing van de sumak, het citroensap, de olijfolie en wat zout en peper.

2. Schep de overige ingrediënten doorelkaar in een grote kom en sprenkel de dressing erover.

3. Hussel alles nog eens voorzichtig door elkaar. Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe.
 

Voor 4 personen

• 4 tl sumak

• sap van 2 citroenen

• 4 el extra vergine olijfolie

• 200 g gemengde wilde rijst, gekookt en afgekoeld

• 200 g gekookte puylinzen, afgekoeld

• grote handvol sultanarozijnen

• 75 g walnoten, grof gehakt

• blaadjes van een handvol dille, fijngehakt

• blaadjes van een handvol bladpeterselie, fijngehakt

• 4 lente-uitjes, fijngesneden


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine