Salade van rauw eekhoorntjes-brood

Salade van rauw eekhoorntjes-brood

Dit simpele recept maken we met lekker vers eekhoorntjesbrood. De paddenstoelen moeten smetteloos zijn, met brede witte stelen en bruine, ongebroken hoeden. Als de onderkant van de hoeden geelbruin is, dan zijn de paddenstoelen overrijp, en kun je ze beter niet gebruiken voor dit recept. Nog een tip: was eekhoorntjesbrood nooit.

Bereiding



1. Houd het eekhoorntjesbrood heel, veeg de hoeden schoon met een vochtige doek, schil de stelen en snijd de onderkantjes eraf. Snijd ze overlangs in dunne plakken.

2. Meng de olijfolie en het citroensap met wat zeezout en zwarte peper.

3. Was en droog de rucolablaadjes. Hussel ze met de dressing en verdeel ze over 4 borden. Leg het eekhoorntjesbrood erop. Bestrooi met zout en peper en de tijmblaadjes. Besprenkel met wat extra vergine olijfolie en serveer.

 

Voor 4 personen

  • 4 stuks groot, stevig en vers eekhoorntjesbrood
  • 100 ml extra vergine olijfolie, plus extra voor erover
  • het sap van ½ citroen
  • 200 g rucolablaadjes
  • 6 takjes verse tijm


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Stem op jouw favoriet