Deze salade is niet alleen heerlijk, hij ziet er ook nog eens heel prachtig uit. Door de chorizo toe te voegen krijgt hij extra pit!
1 Maak op een schaal een bergje van de rode-uiringen, voeg een scheutje sherryazijn toe en schep ze door elkaar voor een licht tafelzuureffect.
2 Bak ondertussen de plakjes chorizo 3–4 minuten in een pan op middelhoog vuur, of tot ze krokant zijn en het vet eruit is gelopen. Voeg een scheut sherryazijn toe en schep alles door elkaar.
3 Bestrooi de inktvisjes en de tentakels met zout en peper en bak ze in 2–3 minuten op hoog vuur goudbruin in een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem.
4 Schep de blaadjes peterselie snel door de uiringen. Verdeel de chorizo erover, en vervolgens de inktvis. Serveer meteen.
Per portie 250 kcal, 16,3 g vet (4,7 g verzadigd), 21,8 g eiwit, 3,6 g koolhydraten, 1,4 g suikers
Bijgerecht voor 4 personen
• 1 rode ui, in dunne ringen
• sherryazijn
• 100 g rauwe chorizo, in dunne plakjes
• 4 schoongemaakte inktvisjes, tentakels bewaard, in dunne ringen
• olijfolie
• blaadjes van ½ bosje bladpeterselie