Een makkelijke salade met friszure smaken van bloedsinaasappel en granaatappel. De romige mozzarella zorgt voor een lekker contrast.
1 Was en droog de rucola. Schil de sinaasappels en verwijder het wit rondom. Snijd ze horizontaal doormidden en breek ze in stukjes. Schep de pitjes uit de granaatappels.
2 Maak een dressing (naar smaak) van het citroensap, de olijfolie en een snufje zout. Schep de rucola, munt en stukjes sinaasappel door de dressing en verdeel over vier borden. Scheur de mozzarella in stukjes en rangschik die erop. Maal er wat zwarte peper over.
3 Bestrooi met de granaatappelpitjes, besprenkel met wat olijfolie en versier het geheel met geschaafde krullen pecorino.
Per portie 233 kcal, 17 g vet (7 g verzadigd), 10 g eiwit, 11 g koolhydraten, 11 g suikers
Fotografie Kate Whitaker
Recept Pete Begg
4 personen
• 100 g rucola
• 2 bloedsinaasappels
• 1 granaatappel
• [1/2] citroen
• 3–4 el extra vergine olijfolie
• blaadjes van een paar takjes munt
• 4 bolletjes mozzarella, ca. 120 g
• 30 g romige pecorino