Het blijft feest op je bord wanneer je al die restjes goed gebruikt. En mocht je geen kalkoen hebben: met kip kun je ook aan de slag.
1 Klop alle dressingingrediënten met 75 ml koud water en wat zout en peper door elkaar. Voeg wat extra water toe als het mengsel te dik is. Zorg voor een consistentie van dikke slagroom.
2 Hussel de wortel, appel, kool, kalkoen en koriander en door elkaar met wat van de dressing.
3 Schep de rest van de dressing over de salade, strooi de geroosterde sesamzaadjes erover en serveer.
Per portie 134 kcal, 6,6 g suikers, 6,4 g vet (1,2 g verzadigd), 12,5 g eiwit, 6,9 g koolhydraten
6–8 personen
• 2 wortels, in sliertjes
• 1 knapperige appel, fijn geschaafd
• ½ kleine rode- of wittekool, in heeldunne reepjes
• handvol koriander, gehakt
• 200 g gebraden kalkoen, in reepjes
• 2 el sesamzaad, geroosterd
Tahindressing
• 2 el lichte tahin, goed geroerd
• duimgroot stuk gember, fijngeraspt
• 1 el lichte sojasaus
• 1 el rijstwijnazijn
• 1 tl bruine basterdsuiker
• 1 tl geroosterde-sesamolie
• sap van 1 limoen