Salade met halloumi & nectarine

Salade met halloumi & nectarine

Glystrida is nog zo’n ingrediënt waar ik mee ben opgegroeid en waar ik tot vrij recent de Engelse naam niet van kende. In het Nederlands heet het lichtzure blaadje postelein. Het is perfect in Griekse salades omdat we van zure dressings houden, waarbij we de kleinste en zoetste blaadjes gebruiken. Als je geen postelein kunt vinden is dat geen ramp: ook zonder is deze salade heerlijk. Je kunt eventueel waterkers gebruiken; dat is wat meer peperig maar past er ook prima bij.

Bereiding

1. Rooster de amandelen in een droge koekenpan op laag vuur tot ze goudkleurig zijn of leg ze 10 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.

2. Zet een grillpan op hoog vuur. Snijd de nectarines in vieren en gril ze aan beide gesneden kanten een paar minuten zodat ze mooie strepen krijgen. Leg ze op een platte schaal en besprenkel met wat honing. Trek de muntblaadjes van de takjes, leg met de rucola in een kom en voeg de posteleinblaadjes toe. Knijp beide citroenen erboven uit en besprenkel met wat extra vierge olijfolie. Bestrooi met zout en peper en schep om.

3. Gril de halloumi in zijn geheel, 3-5 minuten aan elke kant tot elke kant mooie strepen heeft. Leg op een snijplank en snijd in plakken van 1 centimeter. Leg de halloumi op de schaal en verdeel de blaadjes en amandelen erover. Serveer meteen.

Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met recepten uit Cyprus. Het hele weekmenu kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

Bijgerecht voor 4-6 personen.

  • 40 g amandelschaafsel
  • 4 nectarines
  • 1 el honing
  • ½ bosje munt
  • 50 g rucola
  • 2 bosjes glystrida (postelein)
  • 2 citroenen
  • extra vierge olijfolie
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 250 g halloumi

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine