Salade met geroosterde wortel & geitenkaas

Salade met geroosterde wortel & geitenkaas

In Jamie’s Easy Airfryer maakt Jamie Oliver koken met de airfryer makkelijker en lekkerder dan ooit. Met meer dan 90 recepten voor iedere gelegenheid biedt dit kookboek een geweldige manier om heerlijk eten te bereiden, van snacks tot volledige maaltijden. Zo ook deze salade met geroosterde wortel en geitenkaas. Maak hem snel en ga heerlijk genieten van deze gezonde maaltijd.

Bereiding

  1. Was de wortels en snijd ze afhankelijk van de grootte in de lengte doormidden of in kwarten. Leg ze in de grote mand van je airfryer en hussel ze met de harissa, 1 eetlepel olijfolie en een snuf zeezout en zwarte peper. Bak ze 20 minuten op 180 °C, terwijl je ze halverwege omschudt, of tot ze zacht zijn. Leg de flatbreads er de laatste paar minuten bij om ze op te warmen.
  2. Snijd de geitenkaas doormidden en leg de helften met de druiven in de kleine mand (laat de steeltjes van de druiven voor het gemak zitten). Besprenkel ze met een beetje olie, strooi er peper en zout op en bak ze 8 minuten op 180 °C, of tot de druiven beginnen te barsten en de kaas goudbruin en gesmolten is.
  3. Pluk de druiven voorzichtig in een kom en prak er een paar licht met een vork. Pluk de kruidenblaadjes erbij, maak ze aan met 1 eetlepel (van elk) rodewijnazijn en extra vierge olijfolie, en voeg naar smaak peper en zout toe.
  4. Leg de warme flatbreads op je borden, halveer, ontpit en schil de avocado, en prak ze met een vork op de broodjes. Schep de salade van druiven en kruiden erop, en maak de flatbreads af met de harissaworteljes en smeuïge geitenkaas. Sprenkel de resterende dressing erover en zet ze op tafel.
ENERGIE VET VERZ VET EIWIT KOOLHYD. SUIKER ZOUT VEZELS
 657 kcal 36,8 g 10,1 g 15,5 g 66,8 g 24,1 g 2,4 g 8,7 g

credits fotografie: David Loftus

 

2 personen | 12 minuten voorbereiding – kooktijd 30 minuten

  • 2 lente-uitjes
  • 400 g zwarte bonen uit blik
  • 2 tl cajunkruiden
  • 2 zoete aardappels (250 g elk)
  • 4 tortillawraps
  • 160 g watermeloen
  • ½ bos koriander (15 g)
  • ½ verse rode peper
  • 1 limoen
  • 30 g feta
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • ½ el extra vierge olijfolie
  • Zout
  • Peper

 

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine