Deze salade vult goed door de toevoeging vaan aardappels. Het is een volwaardige maaltijdsalade.
1. Meng voor de dressing het sinaasappelsap en de azijn in een glazen pot of kommetje met ongeveer twee keer zoveel extra vierge olijfolie als normaal.
2. Doe de oregano en de kappertjes erbij en breng het mengsel op smaak met peper en zout.
3. Meng alles goed en proef het. Bedenk wel dat de smaak een beetje ‘over the top’ moet zijn, zodat het tegen de tijd dat je er je salade mee aanmaakt en de smaak iets subtieler geworden is, perfect past.
4. Giet de gekookte aardappelen af en laat ze 5 minuten in een vergiet uitdampen.
5. Mik ze terwijl ze nog warm zijn bij de slablaadjes, venkel en verse munt en hussel alles goed. Absoluut fantastisch – heerlijk bij een gegrilde visschotel.
4-6 personen
– 500 g nieuwe aardappelen, schoongeschrobd
– zeezout en zwarte peper uit de molen
– 3 handenvol gemengde krokante slablaadjes als radicchio, rucola of bindsla
– een klein handje verse munt, alleen de blaadjes, in stukjes gescheurd
– 1 venkelknol, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden, de groene topjes apart gehouden
– ½ Cedro-citroen, in flinterdunne plakjes gesneden
Dressing
– sap van 1 bloedsinaasappel
– 3 eetlepels wittewijnazijn of kruidenazijn van goede kwaliteit
– extra vierge olijfolie
– een flinke snuf gedroogde oregano
– 2 eetlepels kappers, goed afgespoeld als je gezouten kappers gebruikt en gehakt als je grote gebruikt
– zeezout en zwarte peper uit de molen