De lichte gerechten van de Deense foodie Ditte Ingemann brengen je direct in voorjaarsstemming. Deze simpele salade neem je mee in een afsluitbare glazen pot zoals op de foto. De dressing doe je er pas op het laatst bij zodat alle ingredienten fris en knapperig blijven. Ideaal voor onderweg, mee naar het werk of tijdens een picknick, maar thuis op een bordje smaakt hij natuurlijk ook prima.
Ditte’s boek is vooralsnog alleen in het Deens verkrijgbaar. In Jamie magazine #32 lees je alles over deze Deense kookgodin, inclusief een aantal goddelijke recepten!
1. Was de spinazie grondig en dep de blaadjes droog. Leg de spinazie onderin, verdeel de bonen erover en verkruimel dan de feta erop. Snijd de wortel en zongedroogde tomaten in stukjes en schep over de salade.
2. Roer de ingredienten voor de dressing door elkaar. Breng op smaak met zout en limoensap. Voeg naar smaak wat meer chili toe voor een pittigere dressing. Giet vlak voor het opdienen over de salade.
kijk in deze video hoe Jamie een salade in een potje maakt.
1 persoon
– 1 handvol babyspinazie
– 50 g gekookte zwarte bonen
– 35 g feta
– 1 wortel
– 6 (halve) zongedroogde tomaten in olie
Voor de dressing
– 1 el olijfolie
– 1 tl gekneusde chilivlokken of chilisaus
– 5 g geraspte verse gember
– zeezout en limoensap