Ik denk niet dat ik ooit een makkelijker recept heb gegeven dan dit. Maar dat betekent niet dat deze zandkoekjes met Parmezaanse kaas niets voorstellen: wat mij betreft zijn ze zelfs de ideale aperitiefhapjes, vertelt Sergio Herman in zijn boek ‘Smaakmakers’.
1. Meng de boter met de bloem, eierdooiers, Parmezaanse kaas en het zout in een keukenrobot met een deeghaak tot een homogene massa. Zorg ervoor dat je een beetje kaas overhoudt om te garneren. Pak de massa in huishoudfolie in en laat 1 nacht rusten in de koelkast.
2. Verwarm de volgende dag de oven voor op 175 tot 180 °C.
3. Rol het deeg uit tot ½ centimeter dikte en maak rondjes met een steekring met een diameter van 5 centimeter.
4. Bak de koekjes gedurende 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en werk af met rasp van Parmezaanse kaas en van limoen.
Dit recept komt uit het boek ‘Smaakmakers’ van Sergio Herman (€31,99, Carrera).