Chow mein met kip en biefstuk

Chow mein met kip en biefstuk

Met een slowcooker én veelzijdige recepten voor elke dag kun je heel veel lekkere gerechten bereiden, dat bewijst Sabine Koning met ‘Het slowcooker-boek’. Als oprichter van het superpopulaire platform OhMyFoodness weet Sabine als geen ander hoe je een lekker gerecht op tafel zet. Ook met een slowcooker, die je heel veel tijd en moeite bespaart en superveelzijdig is. Hierbij delen we het Chow mein recept met kip en biefstuk. Met als variatietip ook een vis-variant. Super eenvoudig en heerlijk als hoofdgerecht. Voor doordeweeks of in het weekend met vrienden.

Bereiding

20 minuten | 2 uur koken | 2 personen

  • Roer de maïzena, sojasaus en shaoxing-rijstwijn door elkaar en schenk driekwart van de marinade bij de kip en de rest bij de biefstuk in de kom. Schep goed om.
  • Doe de kip samen met de rode ui, knoflook, prei, bosui en rode paprika in de slowcooker.
  • Roer de ingrediënten voor de chow mein-saus door elkaar en schenk deze in de pot.
  • Gaar het gerecht 2 uur op Low. Voeg de laatste 10 minuten de biefstuk toe.
  • Kook intussen de eiernoodles volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep deze door de chow mein zodra deze gaar is.

Dit gerecht is ook onwijs lekker met vis in plaats van vlees. Gebruik 300 gram kabeljauwfilet in blokjes en 300 gram garnalen (schoongemaakt en gepeld). Voeg zowel de kabeljauw als de garnalen de laatste 20 minuten van de gaartijd toe aan de chow mein.

Marinade voor het vlees
• 2 el maizena
• 4 el sojasaus
• 4 el shaoxing-rijstwijn
• 400 g kippendijfilet, in reepjes
• 200 g biefstuk, in plakjes

En verder
• 1 rode ui, in grove stukken
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 1 prei, in ringen
• 1 bosui, in grove stukken
• 1 rode paprika, in stukken

Chow mein-saus
• 1 el donkere sojasaus
• 1 el sojasaus
• 2 el oestersaus
• 1 el honing
• 1 el sesamolie

En verder
• 250 g eiernoodles

Variatietip
• 300 g kabeljauwfilet
• 300 g garnalen


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek