Saag aloo is een heerlijk aardappelgerecht met specerijen, ui, spinazie en citroensap. Serveer met naanbrood.
1. Kook de aardappel in 6 minuten net gaar.
2. Fruit de uiringen zacht in de olie, voeg de specerijen en chilipeper toe en bak 2–3 minuten. Roer de gember en knoflook erdoor.
3. Giet de aardappelblokjes af en laat ze 1 minuut drogen. Voeg ze toe aan het uimengsel en bak ze al omscheppend rondom goudbruin. Voeg eventueel extra olie toe.
2 personen
• 2 grote aardappelen, in blokjes van 2 cm
• 1 ui, in ringen
• 3 el plantaardige olie
• ½ tl van elk: komijnzaad, gekneusd korianderzaad, kurkuma, chilipoeder en fenegriek
• 2 groene chilipepers, in plakjes
• 4 cm verse gember, geraspt
• 2 tenen knoflook, geraspt
• 600 g spinazie
• sap van ½ citroen
• naanbrood