Saag aloo

Saag aloo

Saag aloo is een heerlijk aardappelgerecht met specerijen, ui, spinazie en citroensap. Serveer met naanbrood. 

Bereiding



1. Kook de aardappel in 6 minuten net gaar. 

2. Fruit de uiringen zacht in de olie, voeg de specerijen en chilipeper toe en bak 2–3 minuten. Roer de gember en knoflook erdoor.

3. Giet de aardappelblokjes af en laat ze 1 minuut drogen. Voeg ze toe aan het uimengsel en bak ze al omscheppend rondom goudbruin. Voeg eventueel extra olie toe.
 

4. Meng de helft van de spinazie erdoor. Laat slinken en voeg de rest toe.

5. Laat alles nog 8–10 minuten pruttelen. Voeg het citroensap toe en serveer met naan.

2 personen
• 2 grote aardappelen, in blokjes van 2 cm
• 1 ui, in ringen
• 3 el plantaardige olie
• ½ tl van elk: komijnzaad, gekneusd korianderzaad, kurkuma, chilipoeder en fenegriek
• 2 groene chilipepers, in plakjes
• 4 cm verse gember, geraspt
• 2 tenen knoflook, geraspt
• 600 g spinazie
• sap van ½ citroen
• naanbrood


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine