Zelf een steak tartaar maken is supermakkelijk en kan ook heel goed thuis. Worstenmaker Samuel Levie: ‘Ik vind een goede steak tartaar echt helemaal te gek, maar sinds ik bij Dario ben geweest heb ik er nooit meer optimaal van kunnen genieten. Dario z’n versie is frisser en laat het vlees meer in zijn waarde. De eerste keer dat ik Dario Sushi di Chianti zag maken, wist ik niet waar hij mee bezig was. Met een soort gigantisch spijkerapparaat werd het vlees gedurende een paar minuten aan alle kanten geperforeerd. Pas later besefte ik dat dit de bereidingswijze was. Thuis wordt het nooit helemaal het hetzelfde, maar het blijft enorm lekker.’ Ga aan de slag met Samuels steak tartaar-recept, wij proeven alleen maar lekkers – en het evenaart zeker een restaurantwaardige versie. Gaat dat proeven mensen!
1 Snijd het vlees in reepjes en vervolgens in kleine blokjes. Wrijf het het vlees in met wat peper en zout, blaadjes marjoraan en de sinaasappelrasp. Rol het dan in vershoudfolie en leg het op een stevige, houten plank.
2. Pak een deegroller of pan met zware bodem en sla 2 minuten stevig op het vlees zodat het extra mals wordt.
3. Verwijder de folie, druppel wat citroensap en een flinke scheut olijfolie over het vlees en serveer het met geroosterd brood.
Credits Recepten Samuel Levie – Fotografie Saskia van Osnabrugge