Rosbief met vinaigrette & prei

Rosbief met vinaigrette & prei

Bereiding

1. Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur en bak de uienringen in 10-15 minuten goudbruin. Voeg de wijn toe, roer aanbaksels los en schenk de groentebouillon erbij. Voeg de stukken prei toe en kook ze 30 minuten.

2. Bind keukentouw om de rosbief, met steeds 2 cm ertussen, en maak elk uiteinde vast aan een pollepel, zodat je een hengsel hebt – het touw moet zo lang zijn dat de rosbief in de bouillon is ondergedompeld als de lepel dwars op de pan ligt.

3. Laat de rosbief in de pan zakken en pocheer hem 15 minuten voor rood/ rare (20 voor rosé/medium, 25 voor well-done). Neem de pan van het vuur en leg de rosbief op een warme schaal. Dek hem af met folie en laat hem 5–10 minuten rusten. Laat de prei uitlekken en houd warm.

4. Roer in een kom de dijonmosterd, azijn, savoramosterd en raapzaadolie door elkaar en voeg dan de sjalotsnippers, augurken, kappertjes, koriander en het bieslook plus zout en peper naar smaak toe.

5. Snijd de rosbief in dunne plakjes, druppel de vinaigrette erover en geef de prei erbij.

Per portie 438 kcal, 23,7 g vet (6,9 g verzadigd), 38,6 g eiwit, 13,8 g koolhydraten, 10 g suikers

Voor 8–10 personen

  • 2 el olijfolie
  • 6 uien, in dikke ringen
  • 200 ml witte wijn
  • 3 l groentebouillon
  • 6 preien, in de lengte gehalveerd
  • rosbief van 1,25 kg, circa 8 cm in doorsnee

Kruidenvinaigrette

  • 1 tl dijonmosterd
  • 2 tl wijnazijn
  • 1 tl savoramosterd (zie tip)
  • 4 el raapzaadolie
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 6 kleine augurken, fijngesneden
  • 1 tl kappertjes
  • bosje koriander, fijngehakt
  • bosje bieslook, fijngeknipt

Tip Savoramosterd is een Franse mosterdsaus die licht met honing is gezoet. Je vindt de mosterd bij Franse supermarkten of online via franceexport-fv.com. Je kunt ook 1 theelepel honing toevoegen aan de dijonmosterd.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine