Zabaglione staat bij velen bekend als sabayon: geklopte eierdooiers met suiker en marsalawijn. In dit recept serveer je de warme zabaglione met koud, vol roomijs. Jammie!
1 Doe de eidooiers met de suiker in een vuurvaste kom of pan met ronde bodem. Klop het zo stijf en luchtig mogelijk. Giet dan langzaam de marsala erbij en blijf mixen.
2 Zet de kom boven een pan met kokend water en blijf net zolang kloppen tot de zabaglione in volume is verdubbeld en het een lint vormt als het van de garde loslaat. Pas op dat het ei niet gaat koken en in een omelet verandert.
3 Giet de warme zabaglione over het ijs op je bord en zet de pan met overgebleven zabaglione op tafel. Wedden dat hij op gaat?
4 personen
• 1 bak roomijs van goede kwaliteit (500 ml) of zelfgemaakt roomijs
Voor de zabaglione:
• 4 eidooiers
• 100 g suiker
• 120 ml marsala