Roodlof met gamba’s & gemberbier

Roodlof met gamba’s & gemberbier

Deze salade is lekker licht en staat binnen een kwartier op tafel. Peter Lute bedacht hem voor zijn boek Koken met kruiden, waarin dit pareltje beslist op zijn plek is. Ben je na dit recept helemaal verkocht en wil je vaker met (meer) kruiden koken? Koop Peters boek (ja, doen!), want hierin vind je recepten voor alle tijden van jaar, zodat je telkens weer nieuwe kruidenjuweeltjes uit het seizoen kunt ontdekken. 

Bereiding



1 Verwarm 4 diepe borden op lage temperatuur in de oven.

2 Verhit een koekenpan op het vuur, doe er (als de pan goed heet is) een scheutje zonnebloemolie in en bak de gepelde gamba’s gaar. Neem ze uit de pan (maak de pan niet schoon) en houd ze zolang warm.

3 Snijd de roodlof in de lengte doormidden en rooster ze in dezelfde pan als waar de gamba’s in zijn gebakken. Blus ze af met het gemberbier als de randjes beginnen te verkleuren en voeg ook het sap en de rasp van de citroen toe. Meng als het biervocht bijna helemaal is verdampt de dragon erdoor.

4 Haal de borden uit de oven, verdeel de geroosterde roodlof erover en leg de gamba’s erop. Strooi er als laatste nog wat zoutvlokken over en serveer meteen.

Tip Gemberbier kun je kopen bij de slijterij of online, bijvoorbeeld van het merk ‘Fentimans’ of ‘Belvoir Pressés’.

Dit recept komt uit het boek ‘De kracht van kruiden’ van Peter Lute (€ 29,99, Carrera Uitgevers).


 

4 personen

• zonnebloemolie, om in te bakken

• 12 grote gamba’s, gepeld

• 8 stronken roodlof

• 200 ml gemberbier (zie tip)

• rasp en sap van 1 citroen

• blaadjes van 5 takjes dragon (liefst Mexicaanse), grof gesneden

• zoutvlokken


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine