Romige tomatenrisotto

Romige tomatenrisotto

Een romige risotto met een zoet tintje, klinkt dat niet heerlijk? Deze risotto is ontzettend vol van smaak dankzij de combinatie van Parmezaanse kaas, knoflook en zoete tomaatjes. Een ideaal gerecht om bij een diner op te dienen! Staat dit gerecht vanavond bij jou op tafel?

Bereiding

1. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Halveer de Looye Honingtomaten.

2. Verhit de roomboter in een diepe koekenpan en fruit hierin de ui samen met de knoflook en tijm. Voeg na 4 minuten de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee, voeg daarna de risottorijst toe. Roer 2 minuten door totdat alle korrels glazig zijn. Blus af met de witte wijn en blijf roeren tot het vocht volledig is opgenomen. Voeg nu beetje bij beetje de groentebouillon toe totdat alle bouillon is opgenomen en de risotto gaar is. Roer tot slot de Looye Honingtomaten en de Parmezaanse kaas erdoorheen.

3. Serveer de risotto met wat zwarte peper.

Receptcredits: Looye Kwekers

voor 4 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 takjes verse tijm
  • 300 g risottorijst
  • 180 g Looye Honingtomaten
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 20 g roomboter
  • 1 l groentebouillon
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 el tomatenpuree

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek