Romige spruitjessoep

Romige spruitjessoep

Met deze soep kom je al snel in de richting van de benodigde hoeveelheid van 200 g groente per dag. Bovendien is de soep handig voor kinderen omdat zij gekookte spruitjes vaak bij voorbaat al afwijzen. Kook de spruitjes vooral niet te lang omdat de groente dan heel snel van heldergroen naar vaalgroen verkleurt.

Bereiding



Houd 2-3 spruitjes achter voor de garnering later. Fruit de uisnippers zacht in een grote pan in de olijfolie. Voeg de spruitjes toe en breng op smaak met korianderzaad. Fruit dit 2 minuten mee en schenk aansluitend de bouillon in de pan. Breng alles aan de kook en kook de spruitjes gaar in 10-12 minuten.

Neem van de achtergehouden spruitjes een aantal mooie blaadjes af die voor de garnering worden gebruikt. Leg ze in een zeef, overgiet ze langzaam met kokend water en aansluitend met koud water. Laat uitlekken.

Pureer de groente in de bouillon samen met de helft van de room. Proef of de soep nog extra op smaak gebracht moet worden. Verdeel de soep over kommen of borden en garneer met de resterende room en de geblancheerde blaadjes.



Dit recept komt uit het kookboek ‘Koken met Janny’ van Janny van der Heijden (€ 29,99, Kosmos Uitgevers). 

6 personen

  • 1 flinke witte ui, gesnipperd
  • flinke scheut olijfolie
  • 1 kg spruitjes, schoongemaakt
  • 0,5 tl gemalen korianderzaad (ketoembar)
  • 1 l groente- of kippenbouillon
  • 150 ml slagroom
  • versgemalen peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek