Romige snijbiet met tagliatelle

Romige snijbiet met tagliatelle

Romige snijbiet met tagliatelle is een gerecht waarvan we wilden dat er meer bestonden. We zijn namelijk dol op knoflook, maar het mag niet overheersen. Dat lukte in dit tagliatelle-recept: er zit een hele bol knoflook in, maar toch is de pastasaus mild van smaak. Wil je meer inspiratie voor bordjes vol tagliatelle? Ga maar los, want hier vind je de lekkerste recepten om met tagliatelle een heerlijk gerecht te maken.  

Bereiding



1. Maak alle knoflooktenen los en verwijder het schilletje. Kook ze 30-40 minuten in de wijn-metbouillon, tot de tenen superzacht zijn en de vloeistof zo goed als ingekookt (let op dat de knoflook niet verbrandt als er weinig vocht in de pan zit).

2. Verhit intussen een grote pan met ruim water met zout en kook de tagliatelle beetgaar.

3. Prak de knoflooktenen, die nu helemaal zacht zijn, fijn en giet de room erbij. Warm goed door, breng op smaak met peper en zout en doe op het laatst de grof gehakte snijbiet erdoor. Laat de blaadjes meewarmen en wat slinken. Schep door de pasta en bestrooi met parmezaan. 

Credits: Productie & receptuur Marian Flint – Fotografie Anna de Leeuw – Foodstyling Anoek Lorjé
 

4 personen

  • snijbiet, alleen het blad, grof gehakt, een paar handenvol uit het keukenkastje 
  • 500 g tagliatelle 
  • peper
  • zout
  • 500 ml droge witte wijn
  • 500 ml groente- of kippenbouillon 
  • 1 bol knoflook uit de winkel
  • 500 ml slagroom
  • parmezaanse kaas




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Stem op jouw favoriet