Roggecrêpes met kersen

Roggecrêpes met kersen

Deze luchtige, smakelijk crêpes hebben een lichte nootachtige smaak. Ideaal voor bij een brunch met een kop dampende koffie. Met dit recept maak je twaalf middelgrote crêpes in een koekenpan van 22 centimeter doorsnee.

Bereiding



1. Meng voor het deeg het rogge- en speltmeel met een snuf zout in een grote kom. Klop de eieren, karnemelk en 300 milliliter water erdoor. Laat het beslag 5 minuten rusten. Het ziet er misschien wat dun uit, maar door het rusten wordt het dikker.
 
2. Verhit de kersen met de schil en het sap van de citroen en de ahornsiroop 5 minuten in een pan op hoog vuur tot ze zacht en kleverig worden. Zet opzij.
 
3. Verhit een middelgrote koekenpan op vrij hoog vuur. Doe er 30 gram van de boter in en voldoende beslag om de bodem dun te bedekken. Draai terwijl je het beslag erin schenkt de pan rond om de hele bodem te bedekken. Bak de crêpe aan beide kanten 1-2 minuten tot hij lichtbruin en knapperig aan de randen is. Haal de crêpe uit de pan en houd hem warm op een bord. Herhaal deze stappen tot al het beslag op is.
 
4. Besmeer de crêpes vlak voor het serveren met de Griekse yoghurt, leg er wat van de kersen op en eet ze terwijl ze nog warm zijn.
 

Voor 4 personen (12 crêpes)

Bereiding: 15 min / 30 min

  • 110 g roggemeel
  • 90 g speltmeel
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • 300 ml karnemelk
  • 200 g kersen zonder pit uit
  • de diepvries, ontdooid
  • geraspte schil en sap van
  • 1 biologische citroen
  • 1 el ahornsiroop
  • 50 g boter
  • 200 g Griekse yoghurt




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine