De gember, chilipeper en sesamzaad geven een Oosters tintje aan deze eierrijst met roerbakgroenten. Het gerecht heeft even wat voorbereiding nodig, maar als je de groenten eenmaal hebt gesneden, staat je maaltijd binnen no time op tafel.
1. Verhit een droge wok tot-ie gaat roken. Giet de arachideolie erin en roerbak hierin de knoflook, gember, chilipeper en sesamzaadjes goudbruin.
2. Roer de rijst erdoor tot-ie warm maar nog niet heet is, maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven. Roer ze los en meng ze door de rijst terwijl ze beginnen te stollen.
3. Voeg de groenten toe en roerbak ze een paar minuten mee.
4. Breng het gerecht op smaak met de sojasaus, sesamolie en (eventueel) het limoensap. Bestrooi het geheel met koriander.
4 -6 personen
• 2 el arachideolie
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• stukje gember van 3 cm, fijngehakt
• 1 chilipeper, fijngesneden (met of zonder zaadjes)
• 2 el sesamzaad
• 300 g afgekoelde gekookte rijst
• 3 eieren
• 1 grote wortel, in dunne staafjes
• 200 g peultjes, gesneden
• 200 g doperwten en maiskorrels, uit de diepvries
• 250 g champignons, in plakjes
• 1–2 paprika’s, in reepjes
• 3 lente-uitjes, in ringetjes
• 1–2 el sojasaus
• 1 el sesamolie
• sap van 1 limoen (optioneel)
• blaadjes van 1 bosje koriander, gehakt