Weleens linzenballetjes geprobeerd? Ze zijn reuzelekker en veelal vegetarische. Perfect voor in een vega pasta. The Green Kitchen Stories: ‘Luises veganistische versie van de spaghetti met gehaktballetjes uit Lady en de vagebond zijn deze balletjes met courgettenoedels. De linzen voegen een zoete smaak en textuur toe en passen heel goed bij de frisse saus.’
1. Spoel de linzen af onder de kraan en doe ze in een pan met 500 ml koud water. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat zachtjes 15 minuten koken of tot ze gaar zijn. Giet goed af en laat iets afkoelen.
2. Prak de linzen met een vork of pureer ze grof met de staafmixer. Doe ze in een kom, voeg de rest van de ingrediënten toe en roer door elkaar. Zet 30 minuten in de koelkast.
3. Verwarm de oven voor op 190 °C en leg een vel bakpapier op een bakplaat. Draai 15 balletjes van het mengsel, leg deze op het bakpapier en zet ze 15-20 minuten in de oven. Keer elke 5 minuten om zodat ze rondom bruinen.
4. Maak ondertussen de citroenmelissesaus met basilicum: doe alle ingrediënten in een blender met 2 eetlepels water en mix tot je een romige saus hebt. Voeg extra water toe voor een dunnere saus.
Credits Recepten David Frenkiel en Luise Vindahl Fotografie David Frenkiel