Rode-linzensoep met zoete aardappel

Rode-linzensoep met zoete aardappel

In de Turkse keuken is linzensoep razend populair. Niet zo gek, want het is een heerlijke, romige soep die ook nog eens een bron van ijzer is. Bijzonder aan dit recept zijn de zoete aardappels die in de soep gaan. Deze zorgen ervoor dat de linzensoep zoeter en verfijnder wordt, en dat er nóg meer groenten in zitten! Een gezonde en vullende soep voor een regenachtige dag, die je het beste kunt serveren met pide of Turks brood.

Bereiding

1. Schil de zoete aardappel en wortels, en snijd ze in blokjes. Snijd de gele uien en knoflooktenen fijn.

2. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, zoete aardappel, wortel en knoflook toe. Bak 1 minuut. Voeg de kurkuma, zwarte peper, het paprikapoeder, zout, de rode linzen en het water toe. Breng afgedekt aan de kook. Draai het vuur laag en kook 30 tot 35 minuten.

3. Haal de pan van het vuur en pureer de groente in een blender of met een staafmixer tot een gladde soep. Kook nog 4 tot 5 minuten.

4. Zet de pan met de soep terug op middellaag vuur en verkruimel het kippenbouillonblokje boven de pan. Kook nog 4 tot 5 minuten.

5. Garneer de soep met crème fraîche en rode-pepervlokken.

Voor 6 personen. Bereidingstijd: 15 min. Kooktijd: 45 min.

  • 1 zoete aardappel
  • 2 wortels
  • 2 gele uien
  • 2 knoflooktenen
  • 40 ml olijfolie
  • 3 g (1 tl) kurkuma
  • 2 g (1 tl) zwarte peper
  • 3 g (1 tl) paprikapoeder
  • 9 g (1½ tl) zout
  • 150 g rode linzen
  • 1,5 l water
  • 1 kippenbouillonblokje

Garnering

  • crème fraîche
  • rode-pepervlokken

Extra

  • blender of staafmixer

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine