Een goede risotto is goud waard. In dit recept combineer je de romige rijst met heerlijke asperges en verse munt. Een hemelse combi!
Fruit de ui, bleekselderij en knoflook met een snuf zout in een scheut olie. Voeg de rijst toe en roer 2 min. Doe de wijn erbij en laat die inkoken. Voeg een soeplepel bouillon toe, laat die absorberen en voeg nog een lepel toe. Roer regelmatig. Voeg na ongeveer 15 min. de groenten toe. Is de risotto al dente, voeg dan de munt, kaas en boter toe, plus wat zout en peper. Laat 5 minuten staan met het deksel op de pan en het vuur uit.
4 personen
• olijfolie
• 1 ui, gesnipperd
• 1 stengel bleekselderij, in kleine stukjes
• 2 tenen knoflook, geperst
• 300 g risottorijst
• 200 ml witte wijn
• 750 ml hete groentebouillon
• 150 g doperwten
• 450 g gekookte asperges, gehalveerd
• 2 el gehakte munt
• 70 g geraspte parmezaan
• 1 el boter