Perzik-panzanella met basilicum

Perzik-panzanella met basilicum

Een goed gevulde broodsalade voor die echte warme dagen, als je geen zin hebt om te koken maar aan het eind van de dag wel echt trek krijgt. Ook perfect als voorgerecht óf om te maken als je op vakantie bent, mits je beschikt over een staafmixer. De oven is eventueel te vervangen door een koekenpan. De perzik of nectarine maakt de smaak superzomers, maar kun je ook na het perzikseizoen geen genoeg van deze salade krijgen, gebruik dan eens een mango.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC.
  2. Snijd het brood in blokjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak in 15 minuten knapperig in de oven.
  3. Kook de maiskolven 10-15 minuten tot ze gaar zijn en spoel ze daarna af met koud water.
  4. Mix de ingrediënten voor de dressing en pureer met een staafmixer tot een gladde saus.
  5. Snijd de tomaten en perziken in blokjes en doe met de croutons in een schaal. Snijd de maiskorrels van de kolven af en voeg ook deze toe aan de schaal. Schenk de dressing over de salade en schep om.
  6. Snijd de avocado’s in plakjes, bestrooi met een beetje zout en gebruik als garnering.

4 personen | 30 minuten

  • 1 flink stuk (oud) brood of 6 boterhammen
  • olijfolie
  • 2 verse maiskolven
  • 500 g lekkere tomaten
  • 3 rijpe perziken of nectarines
  • 2 rijpe avocado’s
  • zout

VOOR DE DRESSING

  • grote handvol basilicum
  • 4 el amandelyoghurt
  • rasp en sap van ½ (liefst biologische) limoen
  • 1 el agavesiroop
  • 1 el miso

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Stem op jouw favoriet