Regenboog maki

Regenboog maki

Veel kleur en enkel plantaardige ingrediënten. Vanaf nu til jij sushi naar een heel ander niveau. De voorbereiding van deze sushi kan dan ook tijdrovend zijn, maar het resultaat is verbluffend!

Bereiding

Wortel en paprika

1 Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Meng de wortel met sojasaus, rijstazijn, zout, sesamolie, chilivlokken en  knoflookpoeder en laat 30 minuten marineren.

3. Verwarm de oven voor op de grillstand tot 220 °C. Leg de hele paprika’s  op de bakplaat en zet deze onder de grill. Draai de paprika’s om als de  bovenkant zwart wordt. Ga zo door tot de hele paprika geblakerd is.

4. Doe de paprika’s in een kom en bedek met een deksel of folie. Wanneer ze  na ongeveer 20 minuten zijn afgekoeld kun je gemakkelijk het velletje en  de zaadjes verwijderen en de paprika in reepjes snijden.

Sushi

5. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Doe de rijst in een  schaal en meng met een houten lepel de rijstazijn, suiker en het zout  erdoor.

6. Verdeel de rijst over bakjes en voeg aan elk bakje een kleurstof toe.

7. Leg 1 norivel met de glimmende kant omlaag op een sushimatje. Bedek  het vel met een gelijkmatige laag van de rijst en laat 2-3 centimeter van de  onderkant leeg. Bouw de kleuren op als een regenboog.

8. Leg 2 centimeter van de bovenkant de wortel, paprika, komkommer en  avocado.

9. Maak de onderkant van het norivel een beetje nat met water. Pak de  bovenkant en rol het met het matje naar je toe. Probeer de rol zo strak  mogelijk te maken. Leg de rol met de naad naar onderen.

10. Snijd de rollen met een vlijmscherp nat mes in kleine rolletjes. Serveer met sojasaus en wasabi.

Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met de kleurrijke recepten van Vegan soul food. Je kunt het hele weekmenu gratis downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

Voor 42-50 stukjes. Bereidingstijd 1 1/2 uur. Nodig: sushimatje

Voor de wortel en paprika

  •  1 grote winterwortel, geschild en  in dunne reepjes
  • 2 tl sojasaus
  • 2 tl rijstazijn
  • ¼ tl zout
  • 1 tl sesamolie
  • ½ tl chilivlokken
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 2 paprika’s

Voor de sushi

  • 500 g sushirijst
  • 50 ml rijstazijn
  • 1 el suiker
  • ½ tl zout
  • 1 avocado, in reepjes gesneden
  • 1 komkommer, in reepjes gesneden
  • 6-7 norivellen

Voor de kleuren

  • gochujang pasta – oranje
  • gemalen kurkuma – geel
  • matchapoeder – groen
  • blauw spirulinapoeder – blauw
  • acaibespoeder – paars
  • pitayapoeder – roze
  • Llekker met
  • sojasaus
  • wasabi

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine