Veel kleur en enkel plantaardige ingrediënten. Vanaf nu til jij sushi naar een heel ander niveau. De voorbereiding van deze sushi kan dan ook tijdrovend zijn, maar het resultaat is verbluffend!
Wortel en paprika
1 Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Meng de wortel met sojasaus, rijstazijn, zout, sesamolie, chilivlokken en knoflookpoeder en laat 30 minuten marineren.
3. Verwarm de oven voor op de grillstand tot 220 °C. Leg de hele paprika’s op de bakplaat en zet deze onder de grill. Draai de paprika’s om als de bovenkant zwart wordt. Ga zo door tot de hele paprika geblakerd is.
4. Doe de paprika’s in een kom en bedek met een deksel of folie. Wanneer ze na ongeveer 20 minuten zijn afgekoeld kun je gemakkelijk het velletje en de zaadjes verwijderen en de paprika in reepjes snijden.
Sushi
5. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Doe de rijst in een schaal en meng met een houten lepel de rijstazijn, suiker en het zout erdoor.
6. Verdeel de rijst over bakjes en voeg aan elk bakje een kleurstof toe.
7. Leg 1 norivel met de glimmende kant omlaag op een sushimatje. Bedek het vel met een gelijkmatige laag van de rijst en laat 2-3 centimeter van de onderkant leeg. Bouw de kleuren op als een regenboog.
8. Leg 2 centimeter van de bovenkant de wortel, paprika, komkommer en avocado.
9. Maak de onderkant van het norivel een beetje nat met water. Pak de bovenkant en rol het met het matje naar je toe. Probeer de rol zo strak mogelijk te maken. Leg de rol met de naad naar onderen.
10. Snijd de rollen met een vlijmscherp nat mes in kleine rolletjes. Serveer met sojasaus en wasabi.
Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met de kleurrijke recepten van Vegan soul food. Je kunt het hele weekmenu gratis downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.