Red snapper

Red snapper

Er gaat niets boven een vers gegrilde snapper, zoals Poppy deze maakt. We ontmoetten de eigenaresse van Pop’s place op Curaçao een poosje geleden, en dat zullen we niet snel meer vergeten. Want god, wat was dat een fijne, smaakvolle ontmoeting. Eet deze red snapper in combi met een fris-pittige saus, rijst en bakbanaan en je zult gegarandeerd smullen! 

Bereiding



1. Vul de red snapper met de limoen en knoflook plus wat zout.

2. Verhit de olie in een diepe pan, strooi het funchimeel erin (om aanbakken te voorkomen) en bak de vis tot de huid goudbruin en het visvlees gaar is ‒ keer regelmatig om.

3. Bak voor de saus de ui, knoflook en peper met wat olie in 3 minuten zacht. Voeg het limoensap en de bouillon toe. Verhit, maar laat niet koken. Serveer de vis met de saus, rijst en bakbanaan.

Voor 2-3 personen.

  • 1 hele red snapper, schoongemaakt (vraag je visboer dit te doen)


  • 1 limoen, in partjes


  • 1 teen knoflook, gepeld, in plakjes


  • ½ l zonnebloemolie


  • 3 el funchimeel (maismeel of polenta) Saus


  • 1 ui, gepeld, fijngesneden


  • 1 teen knoflook, gepeld, fijngehakt


  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijngehakt


  • sap van 1 limoen


  • 75 ml groentebouillon


  • 2-3 porties gekookte rijst


  • gefrituurde bakbaan (optioneel)





  •  


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine