Rauwe salades zijn bijzonder geschikt voor warme zomerse dagen wanneer je geen zin hebt om achter een warm fornuis te staan of de oven aan te zetten. Ik houd ervan om fruit door salades te mengen; de knapperige geurige peer en de frisse citrussmaak van de sinaasappels gaan hier bijzonder goed samen met de meer aardse, licht bittere smaken van de rauwe groenten. En deze salade is nog makkelijk te bereiden ook!
1. Roer voor de dressing alle ingrediënten in een kommetje door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe. Als je van fruitig houdt, voeg je iets meer sinaasappelsap toe; als je van spicy houdt, meng er dan nog wat meer gember door.
2. Doe alle ingrediënten in een grote mengkom.
3. Voeg de dressing toe en hussel deze goed door de salade.
4. Verdeel alles dan over een mooie serveerschaal en strooi tot slot de sesamzaadjes erover.
Voor de sinaasappel-gemberdressing:
Voor het serveren: