Radicchio met gorgonzola, bresola & vijg

Radicchio met gorgonzola, bresola & vijg

Radicchio met gorgonzola en vijg, echt een op-en-top Italiaans recept, als je het ons vraagt. Als je je ogen even hieronder naar het aantal stappen laat glijden, dan zul je zien dat deze hapjes echt heel snel klaar zijn. Koop de mooiste producten die je je kunt veroorloven, het liefst op de markt en in het seizoen, en verras je gasten met deze smakelijke borrelhapjes.

Bereiding

1. Snijd de gorgonzola en vijgen in plakjes.

2. Verdeel over 6 blaadjes radicchio een plakje gorgonzola met wat geschaafde of geraspte Parmezaan. Vouw daarop een plakje bresola en belegd dit met een plakje vijg. Prik het geheel aan een prikker of vorkje.

3. Bestrooi met fijngesneden tijm en besprenkel met olijfolij en vijgenazijn. Garneer met walnoten. Lekker met een glas Campari met ijs.

Credits: Productie & styling Marian Flint – Fotografie Willem Groeneveld – Receptuur & foodstyling Jankees Roggeveen

6 stuks

  • 150 g gorgonzola
  • 2 verse vijgen
  • 6 blaadjes radicchio
  • stukje parmezaan
  • 6 plakjes bresola (luchtgedroogde, gepekelde runderham)
  • 6 walnoten
  • 1 takje verse tijm
  • olijfolie extra vergine
  • mooie vijgenbasalmicoazijn
  • walnoten

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine