Radicchio gevuld met borlottibonen

Radicchio gevuld met borlottibonen

Deze bonensalade is heerlijk om als snack te eten, verpakt in radicchio-blaadjes. Wil je little gem gebruiken of witlof, dan kan dat natuurlijk ook. Bedruppel met wat pistachepesto, cress en wat geraspte parmezaan.

Bereiding



1 Breng een pan water aan de kook, voeg de borlottibonen toe en kook ze in 25-30 minuten beetgaar. Doe ze over in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat ze goed
uitlekken.

2 Mix alle ingrediënten voor de pesto plus wat zout en peper in de keukenmachine. Haal de blaadjes van de stronkjes radicchio en verdeel ze over een grote schaal.

3 Doe de uitgelekte bonen met de rest van de ingrediënten plus wat peper en zout in een kom. Meng goed en schep het mengsel in de radicchioscheutjes, druppel er wat van de pistachepesto over en geef de rest erbij.

5 personen

• 100 g gedrooge borlottibonen, geweekt, uitgelekt

• 2 stronkjes radicchio, schoongemaakt, buitenste bladeren verwijderd

• 6 el crème fraîche

• rasp en sap van 1 citroen

• 2 tl sherryazijn

• ½ bosje bieslook, fijngehakt



Pistachepesto

• 100 g pistachenoten

• 1 teen knoflook, gepeld

• 1 klein bosje dragon, grof gehakt

• rasp en sap van 1 citroen

• 20 g parmezaan, geraspt

• 200 ml zonnebloemolie


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine