Rabarber – gembercrumble

Rabarber – gembercrumble

Bereiding

Rabarber en gember vormen een gouden duo. In dit recept maken we een crumble met de twee ingredienten in de hoofdrol. Serveer warm met frisse yoghurt of lichtzure custard. 

1. Maak de rabarberstengels schoon (zoals bleekselderij) en snijd in stukjes van 4 cm. Rasp de sinaasappelschil en snij vervolgens de sinaasappel door midden. Snijd de stemgember fijn.

2. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Doe de stukjes rabarber en 100 g suiker in een pan. Voeg de rasp en het sap van de sinaasappel toe.

3. Zet de pan op middelhoog vuur, leg het deksel erop en breng het mengsel aan de kook. Laat zachtjes een paar minuten koken en roer af en toe. Neem dan het deksel eraf en laat nog 5 min. zachtjes koken, of tot de stukjes rabarber zacht worden en de vloeistof iets is ingedikt.

4. Schep het rabarbermengsel voorzichtig in een ovenschaal van 18 x 25 cm en spreid het gelijkmatig uit met de bolle kant van een lepel.

5. Snijd de koude boter in stukjes. Doe in een grote kom en voeg de bloem toe. Kneed het mengsel tot het kruimelt.

6. Voeg de havermout toe met de rest van de suiker en de stemgember. Meng alles goed door elkaar. Strooi de topping over het rabarbermengsel; het moet helemaal worden bedekt.

7. Bak de crumble 50 min. in de oven tot de bovenkant goudbruin is en de randjes bubbelen. Geef er yoghurt of zelfgemaakte custard bij.

Per portie 299 kcal, 22 g suikers, 11,6 g vet (6,4 g verzadigd), 4,4 g eiwit, 46,8 g koolh.

Voor 10 kleine crumbles

• 1 kg rabarber

• geraspte schil en sap van 1 sinaasappel

• 2 bolletjes stemgember in siroop

• 175 g lichte basterdsuiker

• 125 boter, gekoeld

• 250 g bloem

• 100 g havermout

• magere yoghurt of zelfgemaakte custard, voor erbij (optioneel)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine