Recept
Quinoa-watermeloen- salade met feta

Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 200 g quinoa
- 4,5 dl kruidenbouillon
- 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
- 1 à 2 tenen knoflook, fijngehakt
- half pepertje, van zaad ontdaan en fijngesneden
- 200 g doperwtjes
- 5 takjes citroentijm, gerist en gehakt (of gewone tijm en 2 takjes citroenmelisse)
- 1 à 2 takjes munt, gerist en gehakt
- mespuntje komijnpoeder
- ca. 1/6e watermeloen*, in fijne blokjes
- sap, en eventueel rasp, van een halve citroen
- 100 à 150 g feta (of een andere frisse, sappige schapen- of geitenkaas)
- smakelijke olijfolie
*pureer de rest, –zonder pitjes, meng er 15 % suikerstroop door en zet in de vriezer. Serveer als granitee of maak er een cocktail van.
Bereiding
3. Voeg dan zoveel bouillon toe als de quinoa op kan nemen en roer goed door, zoals bij risotto. Herhaal tot het vocht is opgenomen, draai het vuur lager en laat in 5 minuten zachtjes pruttelen.
4. Voeg dan de erwtjes toe, en laat in nog 5 à 10 minuten het vocht verdwijnen en de quinoa garen, niet té gaar hoor; een beetje structuur is wel zo prettig.
5.Draai het vuur uit, voeg de kruiden toe en maak hoog op smaak met peper & zout citroensap en eventuele rasp.
6. Laat helemaal afkoelen (dat gaat sneller als je de salade uitspreid op een grote schaal of dienblad) en meng de feta en watermeloen erdoor. Proef nogmaals of hij goed op smaak is.
Dit recept is van Mari Maris, auteur van De Saladebijbel (€29,99 Carrera).
Geen idee welke wijn je bij dit recept moet serveren? Wij zijn dol op de wijnen van Lindeman’s: ze zijn toegankelijk en makkelijk te combineren met heel veel gerechten. Kijk hier welke wijn het beste bij dit recept past!
De Saladebijbel ontvang je nu cadeau bij de zomer-foodbox van Food and Friends. Bestel ‘m hier.