Quesedilla met mosselen

Quesedilla met mosselen

Mosselen bereiden is niet moeilijk – Bart van Olphen geeft je tips om het succes te vergroten.

DO’S & DON’TS |

Bereiding

  • Zout ‘In de schelpen zit vaak nog zeewater, dus zout heb je meestal niet nodig. Maar vergeet niet te proeven!’
  • Kooktijd ‘Kook de mosselen kort op hoog vuur. Laat je ze te lang staan, dan worden ze droog en taai.’
  • Vocht ‘Mosselen stomen gaar, dus meer dan een laagje water heb je niet nodig. Bewaar het vocht, want je kunt er heerlijke bouillon van maken.’


1. Meng voor de salsa de tomatenblokjes met de rode ui, de knoflook, chilipeper, koriander, limoensap en zout en peper. Zet apart.

2. Prak voor de guacamole de avocado grof. Meng de ui, koriander, limoen en olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.

3. Laat de mosselen uitlekken in een fijne zeef of dep ze droog met keukenpapier. Strooi wat bloem over de mosselen en zorg dat ze allemaal een wit laagje hebben. Schud overtollige bloem eraf. Maak in een kleine kom een mix van het paprika, komijn- en knoflookpoeder. Herhaal de eerste stap nu nog een keer, maar dan met de specerijenmix. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de mosselen 3-4 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Zet de mosselen apart.

4. Verhit in een tweede koekenpan een tortilla en beleg deze met kaas, bosui, de gebakken mosselen, jalapeño en een klein beetje limoenrasp.

5. Leg er een andere tortilla op en laat de kaas smelten. Draai de quesadilla voorzichtig om en bak hem tot beide kanten lekker knapperig zijn.

6. Serveer met crème fraîche, tomatensalsa en guacemole.

 

SNACK OF HOOFDGERECHT — VOOR 4 PERSONEN

BEREIDINGSTIJD 20 MINUTEN



VOOR DE TOMATENSALSA

  • 1 tomaat, zaadlijsten verwijderd, in blokjes gesneden
  • ½ rode ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1/2 chilipeper, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
  • ½ el fijngesneden koriander
  • sap van ¼ limoen
  • zout en peper




VOOR DE GUACAMOLE

  • 2 avocado’s, ontpit en het vlees eruit gelepeld
  • ½ witte ui, fijngesneden
  • 1 el fijngesneden koriander
  • het sap van 1 limoen
  • 2 el olijfolie, extra vierge
  • zout en peper




VOOR DE QUESADILLA

  • 600 g gekookt mosselvlees (zie blz. 24)
  • bloem, om te bestuiven
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 20 g boter
  • 8 tortilla’s
  • 200 g cheddar, geraspt
  • 2 bosuien, in dunne ringetjes
  • 1 jalapeñopeper, in ringetjes
  • geraspte schil van 1 limoen
  • crème fraîche, voor erbij


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek