Mosselen bereiden is niet moeilijk – Bart van Olphen geeft je tips om het succes te vergroten.
DO’S & DON’TS |
1. Meng voor de salsa de tomatenblokjes met de rode ui, de knoflook, chilipeper, koriander, limoensap en zout en peper. Zet apart.
2. Prak voor de guacamole de avocado grof. Meng de ui, koriander, limoen en olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
3. Laat de mosselen uitlekken in een fijne zeef of dep ze droog met keukenpapier. Strooi wat bloem over de mosselen en zorg dat ze allemaal een wit laagje hebben. Schud overtollige bloem eraf. Maak in een kleine kom een mix van het paprika, komijn- en knoflookpoeder. Herhaal de eerste stap nu nog een keer, maar dan met de specerijenmix. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de mosselen 3-4 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Zet de mosselen apart.
4. Verhit in een tweede koekenpan een tortilla en beleg deze met kaas, bosui, de gebakken mosselen, jalapeño en een klein beetje limoenrasp.
5. Leg er een andere tortilla op en laat de kaas smelten. Draai de quesadilla voorzichtig om en bak hem tot beide kanten lekker knapperig zijn.
6. Serveer met crème fraîche, tomatensalsa en guacemole.