Pompoensoep met gember

Pompoensoep met gember

Charlie: ‘Toen ik bezig was met het schrijven van recepten voor dit boek wilde ik heel graag een soep die iedereen zou verrassen. Ik kan je vertellen: dat is gelukt. Deze soep geeft een bijzondere smaaksensatie en is daarnaast ontzettend makkelijk te maken. Je houdt genoeg energie over voor anderen dingen.’

Bereiding

1. Verwarm de olie in een pan op hoog vuur.

2. Bak de ui, knoflook en gember tot de ui glazig wordt.

3. Voeg de pompoenblokjes, groentebouillon, het sinaasappelsap en de passata toe.

4. Zet het vuur middelhoog en laat 15 minuten pruttelen. Roer af en toe.

5. Pureer de soep met een staafmixer. Proef en breng op smaak met peper en zout.

6. Schenk in kommetjes en garneer met de ricotta en sinaasappelrasp.

Credits fotografie: Mitchell van Voorbergen

Voor 2 personen

  • 1 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 cm verse gember, geschild en fijngehakt
  • 400 g pompoenblokjes (diepvries), ontdooid
  • 400 ml groentebouillon
  • 150 ml vers sinaasappelsap
  • 5 el passata di pomodoro
  • peper en zout
  • 4 el ricotta
  • geraspte schil van 1 biologische sinaasappel

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine